Winterbanden

     
volg Renaultoloog ook op:

Official partners:
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bedankt voor uw steun!


Hier adverteren?

E-mail naar:

Renaultoloog

of klik hier voor meer info


 

Het winterseizoen gaat in bepaalde landen gepaard met strenge vorst en veel sneeuw. Onder dergelijke omstandigheden is het rijden op gewone zomerbanden levensgevaarlijk, want het rubber van deze autobanden wordt stugger en het loopvlak krijgt geen goede grip op besneeuwde en met ijs bedekte wegen. Onze webshop heeft dan ook winterbanden voor u.


 

Kenmerkend voor dit soort banden is het feit dat ze een diepere profieldiepte hebben, het rubbergehalte dat voor het produceren ervan wordt gebruikt (de samenstelling bevat een hoger percentage natuurrubber en siliciumdioxide) en het loopvlakprofiel (de band is voor een betere grip voorzien van meer lamellen en groeven). Bepaalde modellen banden beschikken over in het loopvlak aangebrachte metalen spijkers. De toepassing van deze spijkers zorgt voor een betere wegligging op een bevroren wegdek, verbetert de tractie op ijs, maar levert in diepe sneeuw géén noemenswaardige voordelen op. Bovendien maken spijkerbanden meer geluid tijdens het rijden en brengen ze schade toe aan het wegdek.

Winterbanden zijn te herkennen aan het symbool van de Three Peak Mountain Snowflake op de zijkant van de band.


In het Verenigd Koninkrijk zijn winterbanden niet verplicht, maar in een aantal andere landen zijn winterbanden wettelijk verplicht. Er worden zelfs hoge boetes opgelegd als u in de winter zonder winterbanden onder uw auto rijdt.


Sneeuwkettingen vormen een goed alternatief voor winterbanden, omdat ze voordeliger zijn dan een set banden, hoewel ze slechts voor kortstondige toepassingen en voor diepe sneeuw gebruikt kunnen worden.


Ook wanneer u hoge kwaliteit winterbanden van een bekende producent koopt, mag u hier nooit volledig op vertrouwen. Blijf in de winter voorzichtig en verantwoordelijk rijden. Verwissel de banden tijdig, al naar gelang het seizoen, want winterbanden hebben een zachtere samenstelling en zullen bij hogere temperaturen snel slijten.

 

Je kunt hier goede banden kopen.


©2004-2022 Renaultoloog